Szakmai fókusz

Az utóbbi évektől kezdve már kifejezetten  a medencefenék károsodások (pl. kismedencei süllyedések ,méhsüllyedés, hólyagsérv, végbélsérv, széklet- és vizeletinkontinencia stb.) kezelésére fókuszáltam, a műtéti rekonstrukción kívül nagy hangsúlyt fektetve a konzervatív kezelési módszerekre (pl. gátizomtorna, biofeedback, hüvelyi elektrostimuláció, hüvelysúlyok, pesszáriumok stb.). Igyekszem ezeket a kórképeket teljes egészében nézni, és a páciens életmódjának, életkorának és állapotának az együttes figyelembevételével a megfelelő terápiás tervet felállítani. 

Társasági Tagságok:

 

Magyar Nőorvos Társaság

Magyar Szülészeti-Nőgyógyászati Ultrahang Társaság

Magyar Nőgyógyászok Endoszkópos Társasága

MNT és MUT Urogynekológiai Szekció

Magyar Szexuális Medicina Társaság

 

Nemzetközi Urogynekológiai Társaság (International Urogynecological Association, IUGA)

 

Jártassági vizsgák:

Szülészeti-nőgyógyászati ultrahang licence vizsga

 

A-szintű szülészeti-nőgyógyászati endoszkópos jártassági vizsga

 

 

Bemutatkozás

Dr. Oláh Orsolya vagyok, szülész-nőgyógyász. 1984-ben születtem Budapesten, gimnáziumi tanulmányaimat a budapesti Fazekas Mihály Gimnáziumban végeztem, majd a budapesti Semmelweis Egyetem Általános Orvostudományi Karán szereztem diplomát 2009-ben. Az egyetem utolsó évében az Egyesült Államokban töltöttem egy szemesztert a New York State University buffaloi orvostudományi karán. Orvosi tevékenységemet a Semmelweis Egyetem II. Számú Szülészeti és Nőgyógyászati Klinikáján kezdtem meg. Volt szerencsém kilenc hónapot Németországban a Regensburgi Szülészeti-Nőgyógyászati Egyetemi Klinika medencefenék rekonstrukciós központjában eltölteni, és ott a medencefenék károsodások diagnosztikájával és legmodernebb kezelési módszereivel közelebbről megismerkedni. 

2015. májusában megkezdtem urológia szakképzésemet a Semmelweis Egyetem Urológiai Klinikáján.

Jelenleg csak a magánrendelésem folytatom, műtéteket átmenetileg (a pici lányomra való tekintettel) sajnos nem végzek. A műtéti tevékenység ismételt megkezdéséről a pácienseket a honlapon és facebook oldalon tájékoztatni fogjuk.

Külföldi szakmai tapasztalat

2013 november Department of Urogynecology, Cork University Hospital, Írország (szakorvosjelölt, tanulmányút)

 

2011 Beckenboden und Kontinenz Zentrum, St.Josef Krankenhaus Caritas, Universität Regensburg, Regensburg, Németország (Központi gyakornok)

 

2008 School of Medicine, New York State University, Buffalo, USA (HAESF ösztöndíj, szigorlóév, őszi szemeszter, szülészet-nőgyógyászat, gyermekgyógyászat)

 

2007 július Fukui University, Fukui, Japán (kutatási-cseregyakorlat (MOE), neuroanatómia)

 

2006 július Department of Surgery, Ulster-Hospital, Belfast, Egyesült Királyság (egyetemi nyári gyakorlat)

 

2005 július Department of Gastroenterology, NHS Conquest- Hospital, Hastings, Egyesült Királyság (egyetemi nyári gyakorlat)

 

 

“Az orvos kezel, a természet gyógyít”.
A. Petronius

© 2015 Dr.Oláh Orsolya

Tel: +3613204268

Email: info@drolah.com

Dr. Oláh Orsolya

Szülészeti-Nőgyógyászati Magánrendelés

Obstetrics and Gynaecology Private Clinic

Facharztpraxis für Gynäkologie und Geburtshilfe